INTERN

Retail Management Traineeship (Zuid-West Nederland) - Lidl Nederland

Zuid-West Nederland NL
2024-03-18
2024-03-28

Bouw mee aan de toekomst van Lidl én die van jezelf
Een snelgroeiende retail-organisatie als Lidl is een uitstekende omgeving voor gedreven starters en young professionals, die de lat steeds nét even iets hoger voor zichzelf leggen. Jij hebt een duidelijk doel voor ogen. Via een snelle groeicurve het beste uit jezelf halen en toe werken naar een positie waarbij jij het verschil gaat maken. Want als jij iets doet, dan doe je het goed. Net als wij.

Ben jij in staat om in korte tijd de vaardigheden te ontwikkelen om leiding te geven aan 150 mensen? Dan zoeken we jou! Vier keer per jaar (oktober, januari, april en juli) starten we met het opleidingsprogramma voor een nieuwe lichting trainees die dat kwartaal zijn ingestroomd.

De baan

Het retail management traineeship bij Lidl stoomt je klaar voor een brede managementrol als rayonmanager. Tijdens het traineeship leer je in twee jaar tijd de knepen van het vak. Hoe? Vooral door te doen. Veel dagelijkse praktijk dus, met al snel je eigen taken en verantwoordelijkheden.
Het programma bestaat uit drie fases waarin je in een snel tempo de drie belangrijkste verkoop functiedisciplines doorloopt. Je start met de operationele fase, waarin je de basis meekrijgt van de dagelijkse praktijk op de winkelvloer. Daarna volgt de tweede fase waarin je tijdelijk de leiding krijgt over een ‘eigen’ filiaal, die tenslotte overgaat in de eindfase die je voorbereidt op het rayonmanagementschap. Door deze brede basis weet je in jouw toekomstige rol als rayonmanager precies wat er leeft binnen jouw winkels en bij de medewerkers. Hierdoor kun je goed inspelen op ontwikkelingen binnen Lidl en externe ontwikkelingen in jouw rayon.
Daarnaast doorloop je een uitgebreid trainingsprogramma gericht op je eigen persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit.
Verschillende projecten geven jou verdere verdieping binnen het programma. Samen met jouw lichting van trainees werk je daarnaast ook aan een actueel project voor de regiodirectie en krijg je meer inzicht in de keten van Lidl door verschillende kennissessies.
Om de steile leercurve te waarborgen word je naast de coaching on the job intensief begeleid in je ontwikkeling door een professionele coach. Intervisiebijeenkomsten met andere trainees uit jouw lichting vinden regelmatig plaats om ervaringen uit te wisselen en een leer community te creëren.

Functie-eisen

Afgeronde hbo- of wo-opleiding (bij voorkeur bedrijfseconomische of bedrijfskundige richting).
0-2 jaar werkervaring. Leidinggevende ervaring of een rol waarin jij het voortouw hebt genomen zien wij graag terug in jouw profiel. Supermarkt ervaring is een pré.
Met jouw winnaarsmentaliteit ga je voor het beste resultaat.
Je bent pragmatisch en je staat met beide benen op de grond. Je pakt graag de regie.
Jouw enthousiasme en positieve insteek zorgen ervoor dat je ideeën goed kunt overbrengen en dat je anderen gemakkelijk mee krijgt.
Naast jouw studie heb je niet stilgezeten. Je hebt minimaal één nevenactiviteit gedaan zoals relevante bijbanen, stages, vrijwilligerswerk, buitenlandervaring, eigen onderneming/honours programma of sportactiviteiten.

Arbeidsvoorwaarden

Een unieke kans om te bouwen aan jouw eigen ontwikkeling binnen de snelstgroeiende retailer van Nederland.
De mogelijkheid om het retailvak te leren en je te ontwikkelen tot manager.
Een combinatie van ‘learning on the job’ en een uitgebreid ontwikkel- en opleidingsprogramma.

Solliciteren
Iets voor jou? We zien jouw sollicitatie graag tegemoet! Heb je nog vragen? Neem dan contact op met één van onze recruiters. Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
Voor meer informatie zie www.werkenbijlidl.nl.

Bij het bepalen van jouw werklocatie wordt er waar mogelijk rekening gehouden met jouw woonplaats, jouw persoonlijke ontwikkelbehoefte en de interne beschikbaarheid.