Visual Merchandiser in Amsterdam - Blokker

Amsterdam
2019-11-22
2020-08-07

Visual Merchandiser

Het is je misschien niet ontgaan dat Blokker flinke veranderingen doormaakt. Op vele fronten vernieuwt de winkelformule die al meer dan 120 jaar het straatbeeld oranje kleurt. Er gebeurt hier iets bijzonders! De klant verandert, Blokker verandert mee, ook op het hoofdkantoor. Wij zijn op zoek naar toppers in de markt die innovatie hoog in het vaandel hebben staan. En klaar zijn voor een fantastische uitdaging!

 

Kort en Bondig

De Blokker Visual Merchandiser draagt bij aan de ontwikkeling en uitvoering van het formulebeleid door commerciële en creatieve productpresentaties op te leveren en alles wat daar bij hoort; planning, coördinatie, begeleiding t.b.v. VM-uitgangspunten, (semi)permanente POS-signing, zowel digitaal als hard copy. Met een focus op de thematische productpresentaties maar ook ism spacemanagement de doorvertaling van de nieuwste VM technieken naar de reguliere schappen.

Ben jij creatief, commercieel en graag een spil in het web? Dan zoeken we jou!

Jouw functie

In de rol van Visual Merchandiser doe je voorstellen voor productpresentaties i.s.m. inkoop & category management, spacemanagement, instore design en verkoop. Daarbij weet jij creativiteit om te zetten in commerciële en operationeel toepasbare oplossingen binnen een goedgekeurd budget. Je volgt onder- en overschrijding van het budget, rapporteert tijdig en doet voorstellen tot bijsturing opdat effectief op actuele ontwikkelingen gereageerd kan worden.

Je bent uitstekend op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de markt en kent de concurrenten en je weet hoe Blokker zich daarvan kan onderscheiden door realiseerbare en creatieve ideeën. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan de conceptvormingsfase van instore activiteiten. De ontwikkeling, actualisatie en van productpresentaties voor alle productgroepen doe je i.s.m. onze category managers.

De combinatie van zowel de kwalitatieve als de kwantitatieve benadering in presentatievoorstellen is belangrijk. Je ontwikkelt en onderhoudt een consequent Blokker- presentatiehandschrift door hele winkel en alle categorieën heen. Je onderhoudt een optimaal VM beleid dat door middel van instore opleidingen en handboeken. Je ziet middels filiaal bezoek toe op een adequate uitvoering van het VM beleid.

Ook ontwikkel je (of upcycled gebruikt) meubilair (of onderdelen) die productpresentaties optimaal ondersteunen. Je selecteert VM materialen– en hulpmiddelen en geeft advies en regels voor (her) gebruik van deze hulpmiddelen.

Jij bent

 • Commercieel en creatief;
 • Daadkrachtig en pro actief;
 • Communicatief vaardig op diverse niveaus;
 • Merkbeleving en klantgericht;
 • Effectief gebruik van de VM tools;
 • Brand implementatie en formule ontwikkeling;
 • Resultaatgerichtheid;
 • Initiatiefrijk en stuurt op verbetering.

Jij hebt

 • Je hebt minimaal HBO of MBO met aantoonbaar HBO werk- en denkniveau;
 • Gevoel voor vormgeving en esthetiek, kleur en maatverhoudingen; kortom gevoel voor design;
 • Tactisch operationeel inzicht en denkt in mogelijkheden;
 • Commercieel inzicht;
 • Ervaring in Retail en in een soortgelijke functie is een pré;
 • Gedegen kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij je?

Wij bieden je een plezierige, collegiale werkomgeving, een marktconform salaris en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals korting op verzekeringen en korting op personeelsaankopen binnen de Blokker Holding. Daarnaast is er voldoende ruimte om jezelf verder te ontwikkelen.

Waar ga je werken?

Wie aan Blokker denkt, denkt direct aan onze winkels. Maar achter een succesvolle organisatie als Blokker gaat natuurlijk een hoofdkantoor schuil met een breed scala aan interessante en uitdagende functies. Op ons hoofdkantoor werken ongeveer 250 mensen in zeer uiteenlopende functies. Eén ding hebben we gemeen: samen werken we aan een fantastische winkelformule.

Op ons hoofdkantoor in Amsterdam ga je werken bij het organisatieonderdeel Marketing.

In jouw functie rapporteer je aan de manager Formulemanagement.

Waar ga je werken?

Wie aan Blokker denkt, denkt direct aan onze winkels. Maar achter een succesvolle organisatie als Blokker gaat natuurlijk een hoofdkantoor schuil met een breed scala aan interessante en uitdagende functies. Op ons hoofdkantoor werken ongeveer 250 mensen in zeer uiteenlopende functies. Eén ding hebben we gemeen: samen werken we aan een fantastische winkelformule.