FULL_TIME

Adviseur Omgevingskwaliteit - Onboard

Den Helder NL
2024-06-03
2024-06-17

De stad mooier maken en blijvend de omgevingskwaliteit bewaken

 • Strategie, beleid en praktijk
 • Bewoners, ondernemers en collega’s inspireren en faciliteren
 • Maximaal €5169,- bruto per maand, op basis van fulltime + ruim keuzebudget
 • 12 uur per week

Beoordelen en adviseren over vele en diverse soorten bouwplannen
Den Helder bereidt zich voor op de Omgevingswet. We maken de wijze van adviseren over omgevingskwaliteit eenvoudiger en we willen initiatiefnemers inwoners en ondernemers inspireren en faciliteren. De nieuwe Gemeentelijke Adviescommissie Omgevingskwaliteit start binnenkort met het geven van adviezen over grote opgaven en cultuurhistorie. Jij coördineert onze nieuwe werkwijze, beoordeelt overige bouwplannen op omgevingskwaliteit, adviseert hierover ambtelijk en bent het aanspreekpunt binnen de gemeente en voor initiatiefnemers.

Verder:

 • Overleg je met initiatiefnemers (bewoners en ondernemers) over omgevingskwaliteit, ook in het voorproces.
 • Schrijf je heldere en constructieve adviezen ter onderbouwing van een omgevingsvergunning.
 • Adviseer je over beleidszaken zoals het vervolg op de welstandsnota en beeldkwaliteitsplannen.

Enthousiast op de bres voor omgevingskwaliteit
Je draagt erfgoed en duurzaamheid een warm hart toe. Je maakt van nature gemakkelijk contact en legt verbindingen. Zo breid je je netwerk graag uit en beheer je het secuur en professioneel. Je schakelt eenvoudig tussen praktijk, beleid en strategie. Last but not least ben je een heuse inspirator voor je collega’s: je enthousiasmeert ze voor omgevingskwaliteit!

Verder:

 • Heb je een afgeronde WO-opleiding Architectuur
 • Ben je een ervaren ontwerper (minimaal vijf jaar) en actief in de ontwerppraktijk
 • Volg je actuele ontwikkelingen op je vakgebied, zoals de invoering van de Omgevingswet

Team Omgeving werkt met circa 40 professionals aan Economische en Ruimtelijke ontwikkeling, Verkeer & Milieu, Planologie en Vergunningen, Cultuur, Erfgoed, Sport en Toerisme en Vastgoed. In teams werken we samen aan een integrale ontwikkeling van de stad.

Solliciteer direct of stel eerst een vraag
Wil je solliciteren? Klik dan op de knop hieronder. Wil je liever eerst wat meer informatie? Bel dan naar Richard Leijen, Teamcoach, via telefoonnummer 0613244391 Neemt hij niet op? Stuur een whatsapp bericht, dan bellen we je altijd snel terug! Meer weten over werken bij Den Helder? Kijk op https://www.denhelder.nl/bestuur/publicatie/vacatures


Procedure
Twee weken na publicatie van deze vacature vindt de eerste selectieronde plaats. Het grote aantal sollicitanten kan er echter voor zorgen dat onze reactie op jouw sollicitatie langer kan duren dan twee weken. Wij vragen hier om je begrip en het betekent niet dat je niet meer in aanmerking komt voor de baan. De vacature sluit: 23-10-2020.

De Corona-sollicitatieprocedure
Wij hechten aan face-to-face ontmoetingen, dus ook voor sollicitatiegesprekken. We leren je namelijk graag echt kennen. Uiteraard houden we ons daarbij aan de RIVM maatregelen, geven we geen handen maar wassen we ze wel vaak én houden we 1,5 meter afstand.

Den Helder. De stad van acht kilometer strand, zee en duinen. Een stad vol bijzondere culturele en historische rijkdommen. Den Helder ontwikkelt zich in hoog tempo en heeft ambitieuze plannen om het woonklimaat, de werkgelegenheid en het toerisme een extra impuls te geven. De komende jaren investeren we in de stad en bouwen ook verder aan onze eigen organisatie.

 • Functie:Adviseur Omgevingskwaliteit
 • Salaris:€5169,- bruto per maand, op basis van fulltime + ruim keuzebudget
 • Locatie:Den Helder
 • USP:12 uur per week