THOMAS MORE

Identiteitsfiche

 • Naam: Thomas More
 • Adres: Campus Geel: Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel
  Campus De Nayer: Jan De Nayerlaan 5, 2860 Sint-Katelijne-Waver
 • Opleidingsmanagers: Campus Geel: Christel Maes en Jan Janssen
  Campus De Nayer: Patrick Pelgrims
 • Diploma: Professionele Bachelor
 • Aantal IT studenten: 200
 • Contact: Campus De Nayer: +32 (0)15 31 69 44
  Contact: Campus Geel: +32 (0)14 56 23 10

Algemene informatie

Thomas More is een unie van hogescholen binnen de Associatie KU Leuven. Zij biedt studenten innovatief professioneel hoger onderwijs in nauwe samenwerking met het werkveld. Door haar toonaangevend onderwijs, toepassingsgericht onderzoek en dienstverlening vormt zij een motor van regionale ontwikkeling.

In de IT factory werkt de student van bij de start heel praktijkgericht en vaak aan de hand van vakoverschrijdende projecten. Al na enkele weken maakt hij een eigen website en heeft hij voldoende netwerkkennis om een LAN-party op te zetten. In het tweede jaar doorloopt de student in team alle fasen die ook in een echt webbedrijf nodig zijn bij het ontwikkelen van een PHP-webapplicatie voor een klant. In het derde jaar werkt de student aan reële bedrijfsopdrachten. Op de campus De Nayer wordt de aandacht geleg op vakoverschrijdend projectwerk waarin de student al met de bedrijfswereld in contact komt.

Op beide campussen, moet de student in het laatste semester zijn verworven competenties bewijzen via een stage en een eindproject. Tijdens zijn stage word hij begeleid door medewerkers op zijn stageplaats. Ook vanuit de hogeschool krijgt de student een begeleidende docent die zijn stage en zijn bachelorproef mee opvolgt.

PARTNERS

Thomas More - IT beschikt over een groot aantal werkveldcontacten. De bedoeling is om met bedrijven op structureel basis te werken. In functie van de state-of-art die nodig is, gaat de hogeschool op zoek naar een bedrijf die dit les kan geven. Een voorbeeld daarvan is Vasco Data Security die een aantal workshops op jaarbasis komt geven. De school heeft ook meerdere internationale partners, onder meer in Zweden, Finland, Portugal, Ethiopië en China. Dit geeft de student de opportuniteit om buitenlandse expertise mee te nemen.

"We zijn permanent op zoek naar nieuwe partners."

Patrick Pelgrims, Opleidingsmanager

IT opleiding

Campus Geel: Toegepaste Informatica en Electronica-ICT

De opleidingen Elektronica-ICT en Toegepaste Informatica (campus Geel) bundelen de krachten in een IT Factory. De IT-wereld evolueert zo snel dat een grondige kennis van de verschillende IT-domeines essentieel is om succesvol projecten af te ronden. De aanpak van de IT-factory is toekomstgericht en stoomt je klaar voor een uitdagende job.


"Thomas More is iemand maar van ons mag je meer verwachten !"

Martine Taymans, Marketing Manager

Van bij de start krijgt iedereen een dezelfde IT-basiskennis mee. In fase 1 proeft de student van de verschillende trajecten, in fase 2 kiest hij specifiek voor één specialisatie. Vier opleidingstrajecten zijn aangeboden:

De twee eerste trajecten leiden tot een diploma Toegepaste Informatica, de twee laatste tot een diploma Elektronica-ICT

Campus De Nayer: Electronica-ICT

Vanaf de eerste fase kiezen uit 4 inhoudelijk verschillende keuzetrajecten binnen de afstudeerrichting Elektronica (Embedded Hardware Developer of Embedded Software Developer) of ICT (Application Developer of System Engineer)

"Er kiezen te weinig mensen voor Electronica-ICT."

Patrick Pelgrims, Opleidingsmanager

Interview

Interview met Martine Taeymans en Patrick Pelgrims van de Hogeschool Thomas More

DataNewsJobs sprak met Patrick Pelgrims, Opleidingsmanager Campus De Nayer, en Martine Taeymans, Marketing Manager Thomas More.